Neka cijeli svijet suncokreta (Laboratorij Gajnice)

2022-2023

Od listopada 2022. do rujna 2023. godine Otvoreni likovni pogon u suradnji s partnerima KGZ Knjižnicom Gajnice i Udrugom za sindrom Down - Zagreb po prvi puta provodi program u čijem su fokusu osobe s Down sindromom. Kroz ciklus radionica koje vode oblikovateljica nakita Smiljka Franjić te ilustrator i multimedijalni umjetnik Zdenko Bašić, uz asistenciju stručnog osoblja, pružaju im se resursi i podrška da se izraze i predstave kroz likovne radove nadahnute literaturom iz fonda Knjižnice. Radionice se odvijaju u Knjižnici Gajnice u Meksičkoj 6 a prati ih program tribina, intervjua, izložba i film kojima je cilj lokalnu zajednicu zagrebačke četvrti Podsused-Vrapče ali i širu javnost senzibilizirati za potrebe osoba s Down sindromom i doprinijeti njihovoj integraciji u društvo.

Program je dio programske linije Laboratorij Gajnice koju od 2020. godine provodimo u zagrebačkoj četvrti Podsused-Vrapče, u kojem radimo s lokalnom zajednicom na lokalno relevantne teme. Sve se programske aktivnosti mogu pratiti putem mrežnih stranica programa https://olplab.home.blog/ i na Facebooku, na stranici Laboratorij Gajnice.

Programski tim:

Maša Štrbac - voditeljica programa (Otvoreni likovni pogon)
Natalija Belošević - organizatorica tribina, posrednica u animiranju korisnika/ca te u organizaciji volontera (Udruga za sindrom Down -Zagreb)
Ana Marija Malbašić, Zvjezdana Balić, Lucija Lokin - povezivanje korisnika/ca sa knjižničnim fondom, logistička podrška u organiziranju aktivnosti u prostoru knjižnice (KGZ Knjižnica Gajnice)

Fotografije u prilogu: Lucija Lokin i Maša Štrbac

Osnovni format rada: participacijski umjetnički program; Mjesto održavanja: Zagreb, gradska četvrt Podsused-Vrapče; Produkcija: Otvoreni likovni pogon. Partneri: Udruga za sindrom Down - Zagreb, KGZ - Knjižnica Gajnice. Financijski pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb, Zaklada Kultura nova. Modaliteti i formati rada: radionice, izložba, film, mrežne stranice.

Powered by CouchCMS